Kamermuziek Festival Amsterdam 30 dec t/m 1 jan

Subtitle

Kamermuziek Festival Amsterdam

 
Met veel genoegen presenteren we aan u de zevende editie van het Kamermuziek Festival Amsterdam wat weer een groot feest belooft te worden waarbij Ella van Poucke en haar muzikale vrienden vanuit de hele wereld bij elkaar zullen komen in Amsterdam om "all-time favorites", "minder bekende meesterwerken" en "vernieuwend" kamermuziek repertoire uit te voeren in de intieme setting van de
Amstelkerk in het centrum van Amsterdam.

Kamermuziek Festival Amsterdam werd in 2009 (destijds nog onder de naam EllaNi Kamermuziek Festival) opgericht door de jonge Nederlandse celliste Ella van Poucke en haar broer pianist Nicolas van Poucke met als idee om jonge musici/vrienden en internationaal bekende top musici bij elkaar te laten komen, van elkaar te leren en kamermuziek concerten uit te voeren.

Begonnen in 2008 met een zeer succesvol nieuwjaars/familieconcert is het Kamermuziek Festival Amsterdam inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire klassieke muziekfestivals in Amsterdam met een steeds prominentere plaats in de internationale muziekwereld.

Het KFA is het enige kamermuziekfestival in Nederland dat rond deze feestelijke tijd van het jaar plaatsvindt en is uniek door de combinatie van jonge reizende sterren en ervaren internationaal bekende topmusici.
Het driedaagse festival vindt jaarlijks plaats van 30 december t/m 1 januari in de Amstelkerk in het centrum van Amsterdam. Een aanrader voor alle klassieke muziekliefhebbers.